Home » Integriteitsmanagement

Integriteitsmanagement

Hoe komt het dat sommige organisaties vatbaarder lijken voor integriteitsinbreuken dan andere? In hoeverre heeft u het risico hierop zelf in de hand? De trots en reputatie van u en uw organisatie zijn kostbaar en verdienen positieve aandacht. Daar horen ook interventies bij als er toch sprake is van (vermeende) inbreuken.

Positieve aanpak
Wij adviseren organisaties  over  integriteitsontwikkeling. Een duidelijke ontwikkeling hierin is de visie dat een positieve aanpak bij het sturen op integriteit het meeste effect heeft. Deze visie onderschrijven wij volledig. Integriteit moet in de haarvaten zitten. De uitlijning van de overtuiging bij bestuurders, managers en medewerkers is bepalend voor het succes van het integriteitsbeleid. Dit maakt het onderwerp ook uitdagend, want overtuigingen lopen uiteen. Om het sturen op integriteit en daarmee de trots op de eigen organisatie naar een hoger niveau te brengen is meer nodig dan bewustwording en een aantal instrumenten. Persoonlijke, gerichte en deskundige aandacht voor de risico’s die voortvloeien uit de mix van mensen, systemen en processen die een organisatie en uniek maken.

 

Interesse?
Heeft u vragen of wilt u met ons in gesprek? Neemt u dan contact op met Hessel van Bruggen via hessel.vanbruggen@hollandintegritygroup.nl of telefonisch op +31 (0)20 491 7720.